Pomorsko-Kujawskie Zrzeszenie Samopomocy Obywatelskiej SAMPO


Idź do treści

Podprogram 2016 - efekty

Programy i akcje > Program Operacyjny POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020

PODPROGRAM 2016 – efekty

1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Grudziądza.
2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 408 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 20,91300 ton żywności;
  • 3264 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 50 osoby
6. Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne - 0 spotkań dla 0 uczestników
  • Żywieniowe – 2 spotkań dla 50 uczestników
  • Kulinarne - 0 spotkań dla 0 uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników





Powrót do treści | Wróć do menu głównego