Menu główne:
Programy i akcje > Program Operacyjny POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020
	PODPROGRAM 2018 – efekty
    1. Pomorsko-Kujawskie Zrzeszenie Sampomocy Obywatelskiej SAMPO [nazwa OPL] z terenu województwa Kujawsko-Pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Grudziądzu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
    2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 511 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa Kujawsko-Pomorskiego
   4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
 5. W ramach Podprogramu 2018 dla 13 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 0 spotkań dla 0 uczestników
• Żywieniowe - 0spotkań dla 0 uczestników
• Kulinarne -0 spotkań dla 0 uczestników
• Niemarnowanie żywności -  2 spotkania dla 13 uczestników.
Podmenu: